Црквена слава у Карину

На празник светих мученика Кирика и Јулите (28. 07. 2010. год.) Његово Преосвештенство Епископ далматински Фотије служио је свету Архијерејску Литургију, уз саслужење свештенства и монаштва Епархије далматинске на црквеној слави у Карину.

Пре почетка свете Литургије Епископ Фотије је извршио мало освећење обновљеног храма и живописа цркве светих Кирика и Јулите. После свете Литургије пререзан је славски колач и одржана је славска литија.

У својој беседи Епископ Фотије је захвалио свим ктиторима и добротворима ове дивно украшене цркве у Карину и посебно истакао г. Мирка Дуброју, који је због својих великих прилога у обнови ове цркве одликован Орденом светога Саве III степена. Због великог труда око обнове цркве у Карину, надлежни свештеник равнокотарски јереј Миле Савичић одликован је чином протонамесника.

Овој великој духовној свечаности у Карину присуствовали су и многи угледни гости: потпредседник Владе РХ Слободан Узелац, представници Министарства културе из Загреба, велики број представника српских општина широм Хрватске, начелник полиције општине Бенковац и други гости.

После свете Литургије, кум и велики добротвор овогодишње славе, г. Мирко Дуброја приредио је за све госте трпезу љубави у својој породичној кући у Карину.

Извор: Епархија далматинска