Изграђена прва Православна црква у Пјонгјангу

Православни свештеник Дионисије Поздњајев је преко агенције Итар-тас известио сав православни свет да је изграђена прва православна Црква у Пјонгјангу, у Северној Кореји. Црква је посвећена Светој Тројици и површине је од 300 квадратних метара. Ова двобродна базилика је саграђена близу реке Тедонг, која протиче кроз источни део Пјонгјанга.

Изградњу Цркве је помогла држава Северна Кореја, а посланство православних из Кореје ће 23. јануара 2004. године, известити Његову Светост Патријарха московског и све Русије Г. Алексеја II о проблемима са којима су се суочавали приликом изградње и завршетка Цркве.

Студент Духовне Академије у манастиру Светог Сергија, Денис Бондаренко је учио кореански језик на највећем Универзитету у Северној Кореји, Ким Ил Сунг, тако да се претпоставља да ће он живети и мисонарити у Пјонгјангу. У оквиру студентске размене између Руске Православне Цркве и кореанске православне популације, петоро студената из Северне Кореје ће наставити са студијама у Москви. Ти кореански студенти ће бити крштени у Русији и помагаће у Цркви Свете Тројице у Пјонгјангу.