Упокојио се у Господу ђакон Никола Раонић

У недељу 20. маја 2012. године, у Новом Саду, у 36. години живота упокојио се наш брат и саслужитељ, ђакон Никола Раонић.

Ђакон Никола Раонић рођен је у Врбасу 3. октобра 1976. године. Основну школу је завршио у Бачком Добром Пољу, а  Средњу техничку школу у Врбасу. Завршио је Институт при Богословском факултету у Београду, а потом и Православни Богословски факултет.

Брат Никола је био катихета и службеник Катихетског одбора Епархије бачке, а од оснивања епархијског интернет портала био је његов администратор и модератор. Службеник је Информативне службе Епархије бачке и вредни сарадник радија Беседа од самог почетка рада.

О празнику Рођења Пресвете Богородице, 21. септембра 2011. године, рукоположен је у чин ђакона, а 18. децембра исте године уведен је у дужност сабрата Светогеоргијевског храма у Новом Саду. Од тада је вредно радио и као службеник Епархијског управног одбора Епархије бачке.

Оличење духовне врлине и људске радости у Господу био је наш брат Никола. Стално је био спреман да притекне у помоћ и да у тешким тренуцима и животним ситуацијама ближње осоколи осмехом, песмом и речју утехе. Овај верни и добри слуга Бога Живога остаће у срцима и вечној  успомени код свих који су га у животу срели.

У руке Господње предао је своју племениту душу, оставивши за собом молитвенике пред Господом: супругу Веру, синове Михајла и Илију, ћерку Љубицу.

У уторак, 22. маја, на празник Преноса моштију светог Николаја, биће служена заупокојна Литургија у параклису Светог Василија Острошког у Бачком Добром Пољу, са почетком у 9 сати. Опело ће бити служено у 12 сати испред параклиса који су Бачкодобропољци подизали на иницијативу и уз велико залагање новопрестављеног свештенослужитеља Николе. По благослову Епископа бачког Господина Иринеја, заупокојну Литургију и опело служиће Епископ јегарски Господин Порфирије.

Нека благи Господ, Дародавац свих добара дарује твојој души, брате Никола, рајско насеље и вјечнују памјат.

Вечан ти спомен, блаженства достојан, добри наш брате Никола!