Сусрет младих теолога Босне и Херцеговине

Сусрет младих теолога Босне и Херцеговине
Сусрет младих теолога Босне и Херцеговине
Сусрет младих теолога Босне и Херцеговине
Сусрет младих теолога Босне и Херцеговине

У организацији Међурелигијског вијећа /МРВ/ у Босни и Херцеговини и Фондације "Конрад Аденауер", од 14. до 16. маја 2012. године у Сарајеву и Фочи одржани су сусрети студената теолошких факултета под називом „Сусрет младих теолога нове генерације“. Учешће на том сусрету узела је група студента Православног богословског факултета Светог Василија Острошког из Фоче. Поред студената из Фоче, на сусрету су учествовали студенти Католичког богословног факултета, Фрањевачке теологије и Факултета исламских наука.

Обиласком вјерских образовних установа града Сарајева, студенти су имали прилику да посјете још и Стару православну цркву и Музеј Старе цркве на Башчаршији, Бегову џамију, катедралу Срца Исусова и Ашкенашку синагогу. Трећег дана сусрета, у Фочи је уприличена посјета Богословском факултету, храму Светог Василија Острошког и Светог Петра Дабробосанског и Атик-пашиној џамији. Топлу добродошлицу на Богословском факултету су упутили јереј мр Владимир Ступар и др Владислав Топаловић.

Такође је одржана и интерактивна радионица о међурелигијском дијалогу у Босни и Херцеговини. Млади теолози су изнијели своје мишљење о актуелној ситуацији у држави и друштву. Студенти сматрају како би било корисно организовати више сусрета за ученике из основних и средњих школа који долазе из свих вјерских заједницу у Босни и Херцеговини и проширити рад Међурелигијског вијеће на остале земље у региону.

Припремио:
Данијел Максимовић
студент Православног богословског факултета у Фочи