Молитвени испраћај новопрестављеног ђакона Николе Раонића

На празник Преноса моштију Светог Николаја Чудотворца Мирликијског, 22. маја 2012.године, у Бачком Добром Пољу, окупило се мноштво народа Божјег; свештенства, рођака, пријатеља, саслужитеља и поштовалаца нашег усопшег брата ђакона Николе Раонића. У параклису Светог Василија Острошког, грађеног рукама и молитвама, блажене успомене, ђакона Николе, служена је заупокојна Литургија. По благослову Епископа бачког, Господина др Иринеја, заупокојном Литургијом и опелом началствовао је Преосвећени Епископ јегарски, Господин Порфирије.

Преблаги Господ нас је сабрао да се са Евхаристијске трпезе оснажимо светим Тајнама Његовим и да последњим целивом и нашим скромним молитвама испратимо племениту душу нашег брата Николе на место Свето, светло, и место цветно, на место где праведници почивају, где царује живот вечни.

Како је људској природи својствено, са осећајем велике туге опростили смо се од нашег брата и саслужитеља. Тугу због растанка смењивала је радост што смо били сведоци Богом дане доброте Николине и што нам је Господ дао да живимо заједно са њим.

Нека би дао Господ да се овом радошћу испуне наша срца у сваком молитвеном помињању блажене успомене ђакона Николе и нека буде тако све док се опет не састанемо са њим у вечној радости Царства Небеског. Амин!

Ђакон Никола Раонић сахрањен је на гробљу у Бачком Добром Пољу.

Вечан ти спомен, достојан блаженства, драги наш брате Никола!