Поклони из домовине парохији у Каракасу

Поклони из домовине парохији у Каракасу
Поклони из домовине парохији у Каракасу
Поклони из домовине парохији у Каракасу
Поклони из домовине парохији у Каракасу

А ово је вечни живот да познају тебе једнога истинитога Бога и Кога си послао Исуса Христа. (Јн. 17,2)

Ове речи свакако не остављају равнодушним и као такве и јесу позив за сваког хришћанина на литургијско сабрање. Данас се молитвено сећамо и прослављмо Свете Оце Првог Васељенског Сабора у Никеји. Поставља се питање зашто их прослављамо? Зато што су нам они сачували, озаконили, и у Символ вере, у Вјерују, занавек унели истину о Господу Васкрслом и Вазнесеном (Свети Ава Јустин Поповић).

Христос је дошао у овај свет да свету да Живот Вечни, како нам и сведочи данашње Еванђеље. Нама хришћанима и јесте упућен позив: дођи и види, дођи и окуси како је благ Господ (Пс 33,9). Црква и Света Литургија јесте место где се окупљамо и где кушамо већ овде и сада Живот Вечни и где се освећујемо истинским Телом и истинском Крвљу Господњом када се причешћујемо. И ради тога је Литургија насушна потреба нас хришћана, она нам је потребнија него кисеоник који удишемо сваког трена, она је Живот Вечни, поручио је јереј Александар Ђурђевић у кратком обраћању верном народу.

Оно што је увеличало данашње литургијско сабрање јесу поклони који су стигли из Мајке Србије. Редакције Православља и Светосавског звонца послале су на десетине часописа, а ФК Црвена звезда поклонио је неколико дресова. Поклони из домовине увеселили и обрадовали Србе у Венецуели, од којих многи никада и нису били у Србији.