Још једна успјешна акција Клуба добровољних давалаца крви “Свети Сава“

Још једна успјешна акција Клуба добровољних давалаца крви “Свети Сава“

Клуб добровољних давалаца крви “Свети Сава“ из Никшића организовао је у понедјељак 16. јула у никшићком Кабинету за трансфузију, акцију добровољног давалаштва крви.

И ова, као и претходних девет самосталних акција, била је, према ријечима Драгомира-Баја Алексића, предсједника Клуба веома успјешна. Прикупљено је 83 јединица крви, а осим њихових чланова, одзвали су се и гости из неколико градова Црне Горе, Србије и Републике Српске.

“Хуманост не познаје границе, а то потврђује и ова наша данашња акција, организована поводом Петровдана, једног од већих празника наше Свете Цркве Православне. Наиме, осим наших чланова у Никшић су стигли и наши гости, тачније браћа из Земуна, Јагодине, Требиња и Општинских одбора добровољних давалаца крви, који дјелују при Црвеном крсту у Беранама, Бијелом Пољу, Пљевљима, Подгорици, Плужинама. У акцији је морам да поменем, учествовала и Верица Ћирић, предсједник Клуба добровољних давалаца крви “Галеника“ из Земуна, са којима годинама имамо веома добру сарадњу. Нашу хуманост, пријатељство и узајамну братску љубав ћемо, ако Бог да, утврдити и овјековјечити званичним братимљењем, које планирамо да реализујемо до краја године“, каже Драгомир Алексић.

Акцију прикупљања крви, коју су спровели даваоци окупљени у Клубу “Свети Сава“, најбројнијем клубу ове врсте у Никшићу, помогли су манастир Острог, локална управа Никшића, Црвени крст Црне Горе и општинска организација Црвеног крста, те неколико никшићких приватних предузећа.

Извор: Епархија будимљанско-никшићка