Црвени крст Палилула уручио помоћ бескућницима приликом посете Црквеној кухињи

Црвени крст Палилула уручио помоћ бескућницима приликом посете Црквеној кухињи

Црвени крст Палилула посетио је 24. јула 2012. године Црквену народну кухињу Верског добротворног старатељства Архиепископије београдско карловачке и бескућницима, корисницима кухиње поделио поклон пакете.

Подељено је укупно 90 пакета, 40 интервентних и 50 хигијенских. Интервентни пакети поред средстава за личну хигијену (шампон, паста за зубе и сапун) садрже доњи веш и мајце, по једну кабаницу и батеријску лампу.

Госпођа Славица Мусић секретар Црвеног крста Палилула је рекла да је ово прва акција за бескућнике и да су у плану нове. Новац је сакупљен тако што су  организована два добротворна концерта на којима су наступале популарне групе за младе. Волонтери који се ангажују у Црвеном крсту Палилула су млади и успешни људи различитих струка. Концерти и цела акција су спроведени под слоганом Појачај- обрати више пажње на људе с маргине друштва и помози им.

Ова акција Црвеног крста Палилула је људима који живе на улици била пријатно изненђење јер су поред топлог оброка у Црквеној кухињи захваљујући доброј вољи и ангажовању ових младих људи неочекивано добили неке најпотребније ствари неопходне за свакодневни живот.

Извор: ВДС