Молебан за кишу у Епархији ваљевској

Епископ Милутин ће у недељу 26. августа, Свету Архијерејску литургију служити у Храму Христовог Васкрсења у Ваљеву и у продужетку исте служити молебан.

"Приђите људи и заплачите к Богу сви, са сузама вапијући: Опрости наша сагрешења Човекољупче, и пошаљи са неба воду жедној земљи".

Епископ ваљевски Господин Милутин, у љубави наређује свим црквеним јединицама и свештеницима Епархије ваљевске, да у недељу 26. августа, окупе верни народ и да након Свете Литургије заједно упуте молбе за кишу жедној земљи, Свеблагом Господу и пророку Божијем Илији, коме се Срби традиционално моле за време оваквих несрећа.

Епископ позива сва верна чеда Богомчуване Епархије ваљевске да се уједине у молитви и да се на нашу земљу, која страда од суше и безкишних облака, пошаље киша, да дођу у Недељу 26. августа у своје храмове и помоле се за кишу.

Епископ Милутин ће у недељу 26. августа, Свету Архијерејску литургију служити у Храму Христовог Васкрсења у Ваљеву и у продужетку исте служити молебан.

Многи се сада питају, зашто је Господ дозволио да се таква несрећа сручи на земљу? Зашто таква казна? Наравно, људски греси и небрига за природни поредак од Бога дат творевини, разлог су оваквих несрећа на земљи. Али ми не смемо да окривљујемо друге, да код других тражимо разлог за несрећу која нас је спопала. Она се сада тиче свих и нека свако обрати пажњу на себе и нека се свако покаје за своје грехе, и као што Илија речју задржа кишу од земље, и опет речју низведе је са неба, и ми да се молимо за Илијине молитве Богу да пошаље са неба кишу жедној земљи овој.

Канцеларија Епископа ваљевског