Вести из Епархије бачке

Вести из Епархије бачке
Вести из Епархије бачке
Вести из Епархије бачке
Вести из Епархије бачке

Бачка Паланка - Крађа бакра са ограде Светојованског храма у Бачкој Паланци се наставила, иако су починиоци претходне две крађе пронађени и против њих се води прекршајни поступак. У периоду између 14. до 20. августа, сваке ноћи заредом, непознати и безобзирни починиоци су кидали бакарне окапнице са деветнаест стубова портанске ограде, тако да је од укупно четрдесет стубова ограде црквене порте са тридесетпет скинут бакар. О свим дешавањима су обавештени органи полиције. За починиоцима овог кривичног дела се још увек трага.

Суботица - У оквиру Богородичиних дана у Суботици, у Задужбини Душана Радића у четвртак 23. августа 2012. године, одржана је духовна трибина. Предавач је био протојереј-ставрофор др Владимир Вукашиновић, професор Богословског факултета у Београду, који је поучно и надахнтуо говорио на тему Пресвета Богородица у богослужбеној пракси Православне цркве.

Хоргош - На празник Преображења Господњег 19. августа 2012. године, храм у Хоргошу прославио је храмовну славу. Уз присуство верног народа, Свету Литургију служио је презвитер Миодраг Шипка архијерејски намесник суботички и презвитер Јовица Мојсиловић, парох кањишки и хоргошки.

Водице - На празник Преображења Господњег, 19. августа 2012. године, у прелепом амбијенту капеле Успенија Пресвете Богородице на Водици, Свету Литругију је служио презвитер Ђорђе Димић, парох суботички.

Суботица - У наставку Богородичиних дана, у суботу 18. августа 2012. године, у Задужбини Душана Радића, одржана је пројекција емисије Духовници аутора Веље Павловића, у којој је гост био Његово Преосвештенство Епископ бачки Г. др Иринеј.

Извор: Епархија бачка