Прослављена слава храма у Соколову

Прослављена слава храма у Соколову
Прослављена слава храма у Соколову
Прослављена слава храма у Соколову
Прослављена слава храма у Соколову

На празник Успења Пресвете Богородице прослављена је слава храма у Соколову, општина Кључ, у Епархији бихаћко-петровачкој. Свету Литургију су служили протојереј-ставрофор Љубомир Самарџић и ђакон Невен Маринковић.

Како и доликује прослави храмовне славе, окупио се велики број вјерника, како са простора Змијања, тако и из Војводине. У својој бесједи о. Љубомир  је нагласио да је осим побожности и топле и постојане љубави према Богу, Богомајку је красила и ријетка врлина смјерности, па стога је она и живјела далеко од свијета и његових сујета. Ова њена неизмјерна смјерност јасно се види и у ријечима, које је арханђелу казала, рекавши: Ево слушкиње Господње, нека ми буде по ријечима твојим.  Мајка Христа Бога јесте снажан помоћник у дјелу нашег спасења и моћан посредник наш код небеске правде.  О преблагословена дјево, чувај твојом светом заштитом све, који данас празнују твоје преславно Успеније а својим молитвама уведи нас и сву браћу у царство Сина твога и Спаситеља нашега, коме нека је част и слава ва вјекиове вјекова.  Амин.

У току Свете Литургије освештан је славски колач и жито. Послије Свете Литургије припремљена је трпеза љубави за све присутне.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка - протојереј-ставрофор Љубомир Самарџић