Епархијски благовјесник, бр. 3, 2012

Епархијски благовјесник, бр. 3, 2012

Трећи број часописа „Епархијски благовјесник“ ових дана изашао је из штампе, а централни дио овог петровданско-илинданског броја посвећен је посјети Његове Светости патријарха српског Г. Иринеја, који је походио Епархију бихаћко-петровачку, 21. и 22. јула 2012. године. Поред поменутог, трећи број часописа обрађује теме из Новозавјетне етике /“О богатству сиромашних и сиромаштву богатих“/, богослужења /“Литургија – увод“/, док се у рубрици актуелне теме завршава раније започети чланак „Хришћанство и животна средина“.

У рубрици која се бави црквено-народном историјом обрађен је историјски настанак Епархије бихаћке, као и градња храма у селу Пецка. У рубрици за најмлађе на дјеци прихватљив начин испричана је прича о Светом Роману Мелоду. Уз сталну рубрику која се бави актуелним дешавањима на подручју Епархије бихаћко-петровачке, можете пронаћи и кратки приказ књиге „Црква Светог Илије у Смољани“, али погледати и понуду штампаних издања Епархијског управног одбора Епархије бихаћко-петровачке и Манастира Клисина.  
Обавјештавамо све заинтересоване да трећи број часописа „Епархијски благовјесник“ могу купити у свим парохијским и манастирским храмовима у Епархији бихаћко-петровачкој, али и поручити или претплатити се, јављајући се на адресу издавача:

Епархија бихаћко-петровачка
77250 Бос. Петровац, Трговачка 51
јереј Бојан Митрић, e-мail: bojanmitric@hotmail.com
тел. +387 65 965-919 и +387 37 882-341, услужни телефон: +387 37 883-334