Вести из Херцеговине

Вести из Херцеговине
Вести из Херцеговине
Вести из Херцеговине
Вести из Херцеговине

Данићи - У недjељу, 16. септембра 2012. године, у селу Данићи у храму посвећеном светом Петру Зимоњићу, свечано је прослављена храмовна слава. Свету Литургију служио је протојереј-ставрофор Никола Јанковић, уз саслужење надлежног пароха Миодрага Вртикапе.

Мостар - У петнаесту недељу по Педесетници у Мостару је служена света Литургија са молебaном за почетак нове школске године. Храм се поново испунио пјесмом и појањем ђака, који су у великом броју одговарали на Литургији, коју су служили старјешина отац Радивоје Круљ и ђакон Марко Гојачић.

Мостар - У суботу, 15. септембра 2012. године, сjедиште Епархије у Мостару посjетила је канадска делегација предвођена др Ноелом Кинселом, предсjедником Сената Канаде и г-ђом Тамаром Гутман, амбасадором Канаде у БиХ. Званичнике из Канаде дочекали су и угостили у Владичанском двору Еепископ захумско – херцеговачки г. Григорије и протојереј-ставрофор Радивоје Круљ. Делегација је највише била заинтересована обновом Саборног храма, изразивши жељу да учествује и пружи подршку овако важном пројекту у Мостару.

Засад - На празник Усековања главе светог Јована Крститеља служена је света Литургија у Засаду у храму који је посвећен Христовом Претечи. На крају свете Литургије на темељима ранохришћанског храма који се налази у гробљу постављен је и освећен велики бели крст, као и мозаик у новој чесми.

Невесиње - У Саборном храму у Невесињу, на дан Сабора српских светитеља, служена је света Литургија, са посебном радошћу за наставнике и ученике невесињских школа. Након причешћа верника, а где су овога пута предњачила деца, служен је молебан и призив Светог Духа за успешан почетак и рад у новој школској години, како оних који предају, тако и оних који усвајају нова знања.

Извор: Епархија захумско-херцеговачка