Епископ Теодосије осудио незапамћени злочин над старицом Великом Јашовић у Белом Пољу код Пећи

Епископ Теодосије осудио незапамћени злочин над старицом Великом Јашовић у Белом Пољу код Пећи

Епископ рашко-призренски Теодосије најоштрије је осудио незапамћени злочин који је почињен над старицом Великом Јашовић из села Бело Поље код Пећи. Према полицијском извештају и медицинском прегледу који је обављен у болници у Пећи Велику Јашовић (83) сексуално је злостављао 27-годишњи Србин В.С из Белог Поља 21. августа ове године.

Према сведочанству г-ђе Јашовић починилац овог незапамћеног злочина ушао је у кућу у којој старица сама живи око 23 часа тог дана и задржао се пуна два сата иживљавајући се над њом. Након што је старица смогла снаге да пријави овај злочин извршен је полицијски увиђај и гинеколошки преглед који су потврдили основаност сумње за почињени злочин над старицом. Починилац злочина, је по сведочењу жртве, био запретио старици да ће поново починити насиље уколико га пријави. Јавни тужилац у Пећи осумњиченом је В.С. одмах одредио кућни притвор док се истрага наставља.

Велика Јашовић посетила је са сином и кћерком манастир Високе Дечане 10. септембра 2012. године како би јој се прочитала молитва пред моштима светог краља Стафана. Велику је примио игуман манастира архимандрит Сава кога су Велика и њен син М. Јашовић, иначе војно лице у Војсци Србије, упознали са детаљима овог случаја. Старица је још у великом шоку, јер је тужилац осумњиченом одредио кућни притвор, који овај по налазу полиције крши и слободно се креће недалеко од куће жртве.

Извор: Епархија рашко-призренска