Слава црквеног хора у Обреновцу

Слава црквеног хора у Обреновцу
Слава црквеног хора у Обреновцу
Слава црквеног хора у Обреновцу
Слава црквеног хора у Обреновцу

Наше певање је благословено само ако долази из отвореног срца и чисте душе. Кад се осетимо као једно, кад свакоме у оку заискри истина а тело се испуни миром, знамо зашто постојимо док појемо на Божанственој Литургији. Ми смо народ, једно срце, једна душа која припада Христу. Заштитнике хора, Свете Јоакима и Ану, богоугоднике који педесет година живеху у браку без деце, Бог награди рођењем Свете Деве Марије.

Славље смо започели на Литургији са народом чији смо и ми део и који је срце наше цркве а све се наставило увече на концерту са пријатељима. Окупљени су чули интернационални хор при Канадској амбасади којим је дириговала Бети Ен и хорски студо Звон католикон под руководством маестра Ђорђа Станковића, који су заједно са нама славили име Божије.

Извођење комппозиција, уз пригодне уводне речи од стране маестра Станковића дало је посебну драж и са пажњом је пропраћен цео концерт. Радост певача дала је полет гласу да све буде још лепше, а аплуз и лица присутних на којима се видела топлина и усхићење нама су највећа награда и знак да дишемо као једно и славимо Господа уз помоћ анђела.

Дружење смо наставили у Црквеном дому а расположење и задовољство су били обострани и нама као домаћинима и гостима што су се одазвали позиву.

Александра Пајовић и Милица Шаиновић, чланице хора