Епископ ремезијански г. Андреј учествовао на Међународној конференцији у Софији

Његово Преосвештенство Епископ ремезијански г. Андреј, викар Патријарха српског, учествовао је у раду међународне научне конференција "Толеранција у Црквама. Толеранција подржана од Цркава", која је одржана у Софији крајем прошле недеље. Епископ Андреј је говорио о припремама обележавања годишњице Миланског едикта следеће године у Нишу.

Конференцију у Софији организовао је Форум европских богословских школа, познат као "Процес у Грацу", заједно са Центром за проучавање религија на Универзитету "Свети Климент Охридски" у Софији. Скупу су присуствовали Ханс-Фердинанд Ангел, декан Богословског факултета Универзитета у Грацу, проф. Видар Ханес, председник Вишег богословског факултета у Ослу, проф. Јосиф Марко, декан Правног факултета у Грацу, проф. протојереј Дорин Оанцеа са Богословског факултета у Сибиу, проф. архимандрит Григорије Папатомас са Богословског факултета у Атини, професор Анет Мосхер са Слободног универзитета у Амстердаму, генерални секретар аустријске фондације Про Оријенте, затим проф. Иван Желев Димитров и други.

У петак, учесници су присуствовали празничном богослужењу у Рилском манастиру, где је владика Андреј саслуживао на светој Литургији.

Извор: двери.бг