Сарајево: Васкршња помоћ угроженим породицама

Сарајево: Васкршња помоћ угроженим породицама
Сарајево: Васкршња помоћ угроженим породицама
Сарајево: Васкршња помоћ угроженим породицама
Сарајево: Васкршња помоћ угроженим породицама

Саборна црква Рођења Пресвете Богородице у Сарајеву и ове је године, већ традиционално, за најрадоснији хришћански Празник над празницима – Васкрс организовала хуминитарну акцију додјеле помоћи социјално угроженим породицама у Сарајеву и Источном Сарајеву, у оквиру које је подијељено око 50 пакета.

Старјешина Саборног храма јереј Борислав Ливопољац рекао је да посебну љепоту и значење овогодишњој акцији под мотом „Добро се добрим враћа“ даје чињеница што је у њој учествовала православна омладина окупљена под окриљем Саборног храма.

Он је појаснио да је десетак младих на Велики петак и Велику суботу лично отишло на врата социјално угрожених породица на подручју Сарајева и општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа, честитали им Васкрс и уручили пакет са прехрамбеним и хигијенским производима.

„Додјелом тих пакета они су обрадовали те људе, омогућивши им не само да, у материјалном смислу, радосније дочекају овај велики празник, него су указали на значај заједништва у оваквим тренуцима, што је и суштина православног учења, јер шта је Црква него заједница у којој смо сви једнаки пред Богом“ – истакао је Ливопољац и додао да је дио пакета подијељен и у Саборном храму.

Координатор овог хуманитарног пројекта Надежда Мојсиловић је рекла да је вриједност једног пакета око 80 КМ, а да су дијељени социјално угроженим породицама на основу спискова центара за социјални рад општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево.

"На подручју Сарајева, Источног Новог Сарајева и Источне Илиџе много је породица које су социјално угрожене. Православна омладина из Сарајева и Источног Сарајева одлучила је да помогне тим породицама, “рекла је Мојсиловићева, подсјећајући да Саборна црква у Сарајеву сваке године за божићне и васкршње празнике помаже тим породицама.

Она је навела да је двадесетак младих чланова православне омладине волонтерски од 27. до 30. априла у тржним центрима "Том", "Туш" и "Темпо" у Источном Сарајеву прикупљало храну и хигијенске потрепштине за социјално угрожене грађане.

Извор: Митрополија дабробосанска