Акција добровољног давања крви

Дана 12. маја лета Господњег 2013, поводом празника Светог Василија Острошког - Чудотворца, а са благословом старешине и братства храма Преображења Господњег на Пашином (Лекином) брду и у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Србије, биће организовано

ДОБРОВОЉНО ДАВАЊЕ КРВИ!

Испуњавајући вољу Божју о љубави и носећи бремена једни других, како бисмо и тако испунили закон Христов, помозимо онима којима је услед болести или смртне опасности помоћ потребна и једним, за нас малим, гестом, а великим за оне којима је та помоћ потребна - покажимо љубав према ближњима.

Осим тога, истог дана током поменуте акције биће организована и

ХУМАНИТАРНА ПРОДАЈА КОЛАЧА И ПИТА (слатких и сланих).

Најљубазније вас молимо да, уколико сте у могућности, учествујете у овоме и поклоните својих руку дело. Продајом тих колача и пита биће помогнути они који су заиста у великој потреби, који су потребити.

Упоредо са овим, Удружење „ПАНДА“, које ради са особама са сметњама у развоју понудиће дивне креације које су настале на њиховим радионицама. Њиховом куповином помажете својим ближњима, а саме себе спречавате да и један дар, таленат, 'закопате' у земљу. Ваше је само оно што дате  -    ближњима!

Цела ова акција биће увеличана са два концерта: нашег Певачког друштва „Преображење“ и дуета „ПИРГ“.

Молимо Васкрслог Христа да свима којима је потребна помоћ, помогне, оснажи их и укрепи, а нама, драга браћо и сестре, нека је на здравље и спасење.