Васркрс у Бијелом Пољу

Васркрс у Бијелом Пољу

Васкршњом Литургијом и причешћем око 450 вјерника, као и освећењем и даривањем вјерницима освећених јаја, у бјелопољској цркви Светих апостола Петра и Павла, свечано је прослављен најрадоснији хришћански празник. Литургију је служио протојереј Дарко Пејић с почетком у 5 ч., док је у цркви Светог Николе у Никољцу с почетком у 7 ч. служио протојереј-ставрофор Мираш Богавац.

Обраћајући се вјерницима, протојереј Дарко је захвалио Богу што је васкршњој Литургији присуствовао велики број вјерника.

„Добро је што је ова црква постала тијесна, али не зато што се не волимо, него зато што нас има много. Да Бог да да нас буде све више, окупљених у нашим светим храмовима и једних са другима. Да као браћа и као дјеца Христова славимо све дане и празнике, посебно Васкрс, најрадоснији, најзначајнији празник у Цркви.“

“Нека би милостиви Господ својим Васкрсењем учинио да васкрсну доброта и честитост у душама свакога Србина, свакога честитога православца и свакога човјека. Нека Господ благослов свој пошаље на народ овај, добри и честити, и на град овај, да нас он Васкрсењем својим закрили и чува и води.“

Највећа радост у цркви сијала је на лицима дјеце, а послије Литургије народ се сабрао испред цркве да подијели радост једних са другима. И ове године, Црквена општина Бијело Поље је даривала јаја болесницима бјелопољске Болнице.

Извор: Епархија будимљанско-никшићка