Слава цркве на Бежанијској Коси

Слава цркве на Бежанијској Коси
Слава цркве на Бежанијској Коси
Слава цркве на Бежанијској Коси
Слава цркве на Бежанијској Коси

И ове године, на презник Светог Василија Острошког у храму на Бежанијској Коси сабрало се мноштво народа из свих делова Београда. Храм, на коме су била отворена троја врата, био је препун, па су многобројни верници остали у порти пратећи Литургију преко озвучења. У првим редовима у храму испред олтара стајали су ђаци новобеоградских основних школа „Драган Лукић“ и „Борисав Пекић“, који су дошли са својим вероучитељима.

На крају Литургије причешћивало се из четири путира, а патријарх Иринеј је прво причестио децу. Уследила литија око храма, која се зауставила испред главних врата цркве где је патријарх Иринеј преломио славски колач. Колач су припремили домаћини славе Димитрије Кочијашевић из Војке и његова супруга Јелена.

Патријарх Иринеј је беседио подсетивши да нам Господ у тешким временима шаље људе из рода нашега који нам снагом своје вере и духа, својих молитава и савета помажу да те тешке године и деценије пребродимо. У своје време у шеснаестом веку био је то Свети Василије Острошки, пред Други светски рат послао нам је Господ Светог Владику Николаја Велимировића, а у наше време патријарха српског Павла.

Јово Бајић