Сабрање у цркви Свете Недеље у селу Брњачи код Ораховца

Стотинак верника из Ораховца и Велике Хоче окупило се 12. маја 2013. године на литургији у цркви Св. великомученице Недеље у селу Брњачи код Ораховца

Како јавља Оливера Радић, на Томину недељу, која се поклопила са празником Светог Василија Острошког, Литургију у цркви великомученице Недеље у селу Брњачи служио је протојереј-ставрофор Миленко Драгићевић, парох великохочки, уз саслужење јереја Слободана Ђорића, пароха призренског, и јереја Срђана Јеринића, пароха ораховачког. У селу Брњачи од 1998. године нема Срба, а Литургија се у овој цркви служи два пута годишње, и то на Томину недељу и 20. јула на празник свете великомученице Недеље. Пропо ведао је отац Миленко:

„На данашњи дан наша браћа из села иза брда Братотина и Ратковца су истерани из свога села и својих домова (1998.г.)  и до данас се не вратише у своје домове. Тога дана је у њиховом спасавању наш брат Александар Мицић из Велике Хоче положио свој живот за Метохију, за свету земљу, ову нашу Господњу земљу. Нама је Господ предао ову земљу на чување, а Свети Стефан Дечански нам оставио завет да је не отуђујемо, не продајемо, него је сачувамо за будућа поколења,“ казао је отац Миленко. На Литургији се велики број деце причестио, а после Литургије су се сви окупили у манастирском конаку на заједничком послужењу.

Извор: Епархија рашко-призренска