Слава Источника

Слава Источника
Слава Источника
Слава Источника
Слава Источника

На Источни петак, у манастиру Преображењу у Милтону, часопис Епархије канадске Источник прославио је своју крсну славу. Свету aрхијерејску Литургију са свештенством из Онтарија служио је Његово Преосвештенство Епископ канадски Георгије, док је славску беседу изговорио прота Душан Гњатић из Кичинера.

Одмах после службе Божје, у просторијама манастирског музеја и библиотеке одржана је свечана академија, на којој је одржана промоција књиге великог српског интелектуалца Предрага Драгића Кијука “Хришћанство без Христа”,  упокојеног пре нешто више од годину дана.

Најпре је говорио главни уредник Источника прота Љубормир Рајић, који је свима честитао славу и захвалио како предавачима који ће говорити о књизи, тако и пуној сали слушалаца. О самој књизи су потом говорили: др Радомир Батуран, Радован Гајић, др Давор Миличевић и на крају супруга покојног аутора, госпођа Драгица Драгић из Београда.

По завршеној промоцији књиге и славској академији, сви су прешли у свечану салу манастирског конака, где је пререзан славски колач са кумом Драгомиром Бојковићем и његовом супругом Слободанком. Том приликом за кума идуће године јавио се прота Првослав Пурић са супругом Миром из Торонта.

Све ово украшено је богатом славском трпезом за који су се побринули добри кумови и вредне сестре чланице манастирског Кола српских сестара.

Извор: Епархија канадска