Свевиђе, бр.82/Васкрс 2013.

Васкршњи, 82. број Свевиђа, листа Епархије будимљанско-никшићке, изишао је из штампе уочи Васкрса.

Тематски сабран око празника Христовог Васкрсења, отвара Посланица Његове Светости Патријарха српског Господина Иринеја. „Браћо и сестре, децо наша духовна, радујмо се Васкрсломе Господу! Радујући се Њему, ми се радујемо самима себи, јер постајемо вечни и бесмртни. Клањајући се Њему Васкрсломе, ми се клањамо вечном животу! Причешћујући се Телом и Крвљу Његовом, постајемо једно са Њим и задобијамо живот вечни. У Васкрсломе Христу откривамо све наше претке. Све што је добро у историји света и у историји нашега рода налази се у Њему и постаје непролазно и неуништиво. У Васкрсломе Христу ми смо у заједници са нашим светима и они су са нама! У Васкрсломе Христу правда увек побеђује. Њиме и у Њему она ће победити и у наше дане. Ако је Васкрсли Христос са нама и ми са Њим, онда – ко ће против нас?“, поручује Његова Светост са свим Архијерејима Српске Православне Цркве.

Следе текстови и мисли Николе Маројевића, Александра Вујовића, јеромонаха Игњатија Шестакова, монахиње Амфилохије (Драгојевић), Радосава Ђурковића, свештеника Слободана Јокића, Александра Вујовића, Ратка Марковића, Милутина  Мићовића и Дамјана Ћулафића, као Љетопис епархије, саопштење са редовног годишњег састанка свештенства и монаштва Епархије одржаном на Жабљаку 24. априла и саопштење поводом промоције документарног записа Ђурђеви Ступови.

На крају следи и запис са последњег испраћаја дугогодишњег правног заступника и члана Правног савјета Митрополије црногорско-приморске адвоката Млађена Мићовића.

Извор: Епархија будимљанско-никшићка