Субота Светле седмице у Саборној цркви у Краљеву

Субота Светле седмице у Саборној цркви у Краљеву

У суботу Светле седмице, прослављајући Светли празник Васкрсења Христовог, Његово Преосвештенство Јован, Епископ шумадијски и Администратор Епархије жичке, служио је Свету архијерејску Литургију у Саборном храму Свете Тројице у Краљеву. На Литургији је Епископ Јован рукоположио протођакона Ђорђа Лазаревића, секретара Епископа жичког, у чин презвитера.

Такође, у чин протојереја произведен је и јереј Иван Радовановић, благајник ЕУО Епархије жичке и привремени парох парохије у Кованлуку.

После Свете Литургије Преосвештени Владика крстио је дете Ђурђу, ћерку ђакона Александра Грујовића, службеника Епархије жичке.

Након трпезе љубави, приређене за Његово Преосвештенство, све служашче и верни народ, Владика Јован упутио се у манастир Успеније у Овчарско-кабларској клисури, где је служено вечерње, а потом и уручене грамате признања приложницима овог манастира. Намесница манастира Успенија, монахиња Наума, са сестрама у Христу приредила је трпезу љубави, чиме је угостила првог домаћина манастира и најдражег госта, Преосвештеног Епископа Јована, заблагодаривши Васкрсломе Господу на изобиљу благослова.

Извор: Епархија шумадијска