Слава цркве Свете Тројице у Киченеру

Слава цркве Свете Тројице у Киченеру

Светом Литургијом, литијом око храма и освећењем славског колача црква Свете Тројице у Киченеру прославила је празник Силаска Светог Духа на апостоле, своју храмовску славу.

Преко четири стотине вјерника присуствовало литургијском сабрању и слави храма. Свету Литургију су служили прота Милојко Димитрић из Хамилтона, прота Љубомир Рајић из Мисисаге и свештеници храма Свете Тројице - прота Мирољуб Тодоровић и прота Душан Гњатић.

Након заамвоне молитве и литије, осветштани су славски колач и жито, које су припремили овогодишњи кумови Љубисав и Љиљана Кукић са породицом.  

Прочитане су духовске молитве, за време којих се већ традиционално у свим храмовима наше Цркве плету венчићи од траве и зеленила. Прота Душан је поздравио све присутне, захваливши се проти Милојку и његовим парохијанима на исказаној љубави, јер су у великом броју организовано дошли аутобусом. У  сали је послужена богата славска трпеза љубави трудом КолА српских сестара.

Након ручка одржан је пригодан културно-уметнички програм на коме су учествовали црквени хор, фолклор и пјевачко друштво Божури. Прослава је завршена молитвом благодарности Господу и благословом свештеника.

Прота Душан Гњатић

Извор: Епархија канадска