ПСД „Света Србија“ добија све већу подршку

 ПСД „Света Србија“ добија све већу подршку
 ПСД „Света Србија“ добија све већу подршку
 ПСД „Света Србија“ добија све већу подршку
 ПСД „Света Србија“ добија све већу подршку

У недељи посвећеној Силаску Светог Духа на апостоле, са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја у парохијском дому на Врачару окупили су се оснивачи и пријатељи Православног спортског друштва „Света Србија“. У једносатном програму изнете су идеје православног спортског друштва, његове досадашње активности као и планови и активности у будућем периоду. Госте, пријатеље ПСД „Света Србија“ испред парохијског дома храма Светог Саве сачекали су домаћини: Дејан Томашевић, Александар Кристић и Игор Јанковић.

Програм је отворио уводном беседом Епископ ремезијански г. Андреј, викар Патријарха српског. У својој духовној поуци он је нагласио значај спорта за младе људе, а са њим и нераздвојиво духовно образовање.

Испред оснивача Друштва говорио је председник Дејан Томашевић. Он је уз припремљену видео презентацију све присутне упознао са досадашњим активностима ПСД „Света Србија“ као и плановима овог спортског друштва.

Међу онима који су својим присуством желели да пруже подршку и ближе се упознају са радом  ПСД „Света Србија“ били су: државни секретар у Министарству спорта и омладине г. Предраг Перуничић, директор канцеларије за вере Владе Републике Србије г. Милета Радојевић, заменик председника Скупштине града Београда г. Зоран Алимпић, привередник г. Миодраг Бабић, власник компаније „Мона“ г. Ђорђе Момировић, директор Патријаршијске управне канцеларије протојереј-ставрофор Стојадин Павловић.

На крају скупа сви присутни су једнодушно подржали постојање оваквог једног спортског друштва, сматрајући га веома потребним у образовању и здравом одрастању младих генерација нашег народа. У данашњем времену наметнутих вредности ”потрошачког друштва”  појава овакве спортске организације утемељене на хришћанским моралним врлинама кроз бављењем спортом и практиковањем здравог живота пружа могућност нашим младим нараштајима да активно усвајају знање и вештине које су прожете: бригом о ближњем, љубављу, добротом, тимским радом,  и вредноћом .