У Херцег Новом освештан Духовни центар

У Херцег Новом освештан Духовни центар

Архиепископ цетињски и Митрополит црногорско-приморски Амфилохије у склопу манифестације “Видовдански сабор 2013. – Видовдане, мој очињи виде” након вечерње службе у цркви Светог архангела Михаила на Белависти у Херцег Новом, уз присуство и молитвено учешће многобројних вјерника, освештао је нови Духовни центар.

Послије освећења Центра, у чијем саставу ће убудуће бити читаоница, галерија и кафе-књижара под јединственим називом „Фреска“, у црквеној порти су промовисана Митрополитова изабрана дјела.

„Благосиљамо и освећујемо и освештасмо овај духовни дом храма Светог архангела и овога града да би и кроз њега и преко њега било свједочено име Господње, да би светиња вјере хришћанске зрачила на житеље овога града, а онда и на сва друга мјеста, првенствено на оне који буду овдје долазили“, рекао је Владика након освећења.

На промоцији Митрополитових Изабраних дјела говорили су: протојереј-ставрофор Радомир Никчевић, у име издавача “Светигоре”, издавачко-информативне установе Митрополије црногорско-приморске, као и др Драган Хамовић, књижевни критичар из Београда, и др Микоња Кнежевић, доцент на Универзитету у Косовској Митровици.

Извор: Митрополија црногорско-приморска