Центар ,,Моја нада“ - Невесиње

Центар ,,Моја нада“ - Невесиње
Центар ,,Моја нада“ - Невесиње
Центар ,,Моја нада“ - Невесиње
Центар ,,Моја нада“ - Невесиње

На инцијативу, а уз помоћ и благослов Црквене општине Невесиње, организовано је поклоничко путовање дјеце са посебним потребама из Центра ,,Моја нада“ из Невесиња. Вођа поклоничког путовања био је јереј Немања Лукета уз помоћ васпитача овог центра и родитеља. Прва поклоничка посјета била је манастиру Острог, гдје су скоро сва дјеца без икаквих проблема пјешке изашла од Доњег до Горњег манастира, приступили и цјеливали мошти Светог Василија Острошког и гдје им је прочитана молитва за здравље.

Следећи манастир овог путовања био је манастир Ждребаоник, гдје су такође сви приступили и цјеливали мошти Светог Арсенија Сремца. Превелику и несебичну благодарност на указаном гостопримству и послужењу дугујемо игуманији и сестрама овога манастира.

Као последње одредиште путовања био је манастир Тврдош. По доласку у овај прелијепи манастир били смо дочекани од Његовог Преосвештенства умировљеног епископа Атанасија, заједно са братијом манастира. Осим благодарности на гостопримству и богатом послужењу, дјеца су највише била радосно почашћена владикиним благословом и очинском љубављу поклоњену овој дјеци.

После незаборавног путовања пуни благодати и утисака поклоници односно дјеца са посебним потребама из Центра ,,Моја нада“ вратили су се у Невесиње, са надом на исцелење и оздрављење душе и тијела.

Извор: Епархија захумско-херцеговачка