„Херувими“ на Видовданском фестивалу

Захваљујући прошлогодишњем запаженом наступу, чланови дечјег црквеног хора „Херувими“ из Беочина и ове године учествовали су на фестивалу Видовдански дани у Љукову, једанаестом по реду.  На манифестацији, чији су организатори Црквена општина и КУД „Чигра“ из Љукова, поред домаћина наступили су: ОКУД Инђија, КУД „Доситеј Обрадовић“- Гргуревци, КУД „Соко“ – Инђија (дечија секција Јарковци) и КУД „Жарковци“.

Иако је досадашња пракса била да на фестивалу учествују играчки ансамбли и певачке групе, дечји црквени хор „Херувими“ почаствован је поверењем, позивом и учешћем, те као такав дефинитивно помера концепт манифестације и доприноси сверазличитој лепоти празника који се обележава.

Уз шароликост мелодија из раличитих крајева наше земље, након двочасовног концерта, уз песме и игре којима можемо да се поносимо, уприличена је вечера и другарско вече за све учеснике фестивала. Са најлепшим утисцима и жељом да се што пре исто дружење понови, чланови дечијег црквеног хора „Херувими“ су се око поноћи вратили у Беочин.

Извор: Епархија сремска