Епископ Хризостом допутовао у Бијељину

Његово Преосвештенство г. Хризостом, новоизабрани Епископ зворничко-тузлански, у уторак, 9. јула 2013. године око 14,30 часова, допутовао је у Бијељину, у сједиште Епархије зворничко-тузланске.

У пратњи Преосвећеног Владике г. Хризостома били су Високопреподобни игумани: Сергије Карановић, економ манастира Рмња, и Василије Рожић, настојатељ манастира Клисина. Приликом доласка у Бијељину, Преосвећеног Владику Хризостома дочекали су умировљени Епископ зворничко-тузлански г. Василије, чиновници Епархије, ђакони Жарко и Саша, братство манастира Светог Василија Острошког у Бијељини: игуман Петар, синђел Георгије и монах Јован, и остали запослени или радно ангажовани у Епархији и манастиру.

Поздравивши се са свима Преосвећени се упутио ка храму Светог Василија у ком се поклонио његовим светињама: Часном Престолу, икони Пресвете Богородице Тројеручице и покрову Светог Василија који се чува у овом храму. За вријеме поклоњења братија је појала Достојно јест и тропар Светом Василију Острошком.

На улазним вратима Епископије, Владици Хризостому добродошлицу је пожелио умировљени Епископ Василије.

Након дочека и поздрава, у великом и свечаном салону Епископије услиједило је послужење за све присутне. Послије кратког одмора и послужења, Преосвећени Владика Василије је провео новоизабраног Епископа зворничко-тузланског г. Хризостома кроз зграду Епископије и друге објекте у комплексу Епископије, односно манастира Светог Василија, а одмах потом владици Хризостому уручио кључеве од истих и пожелио му сваку срећу и срећан боравак и рад у истима.

Одмах је Преосвећени Владика Хризостом замолио Владику Василија и све присутне да поново уђу у велики салон на част и на заједнички објед који је у међувремену припремљен и постављен у резиденцијалном дијелу Епископије.

Након заједничког ручка Преосвећени Владика г. Хризостом испратио је Владику Василија до излазне капије и пожелио му пријатан одмор у манастиру Свете Петке у насељу Пет језера.

Пошто је испратио и поздравио се са Владиком Василијем, Владика Хризостом одмах је одржао кратак радни састанак са ђаконима. Састанку су се, након вечерње молитве, придружили и монаси манастира Светог Василија. Послије заједничког састанка Преосвећени Владика г. Хризостом кренуо је у обилазак манастирског дијела овог епархијског комплекса и задржао се до касно са манастирском братијом у разговору.

Извор: Епархија зворничко-тузланска