Први радни дан новоустоличеног Епископа зворничко-тузланског Хризостома

Први радни дан послије  устоличења 13. јула у Бијељини, а 14. јула т.г. у Тузли у трон Епископа зворничко-тузланског,  Преосвећени Владика Хризостом је провео у радним састанцима са запосленим у Епископији у Бијељини и са братством манастира Св. Василија Острошког, такође у Бијељини.

У поподневним сатима Преосвећени Владика је посјетио манастир Часног крста у Сухом Пољу. Мати Варвара, настојатељица овог најмањег манастира у Епархији зворничко-тузланској, упознала је Просвећеног Владику са стањем овог манастира. Осим епархијског протођакона Саше Милошевића, овој посјети су  присуствовали монаси манастира Св. Василија Острошког из Бијељине: оци Петар, Георгије и Јован.

У 19 ч. Преосвећени Владика Хризостом, у пратњи протођакона Саше Милошевића, посјетио је манастир Св. Николаја у етно-селу Станишић. Испред манастира Преосвећеног Владику је дочекао јеромонах Николај са већом групом чланова Светосавске омладинске заједнице Епархије зворничко-тузланске из Бијељине.

Послије поклоњења у светом храму, Преосвећени Владика Хризостом је са својом пратњом прешао у манастирски конак на послужење и разговор са намјесником манастира. Сусрету се касније придружио сам ктитор манастира Св. Николаја г. Борис Станишић.

Извор: Епархија зворничко-тузланска