Саопштење из Канцеларије Епископа захумско-херцеговачког г. Григорија

Епископ захумско-херцеговачки Григорије непријатно је изненађен данашњим неодмјереним и тендециозним саопштењем Станиславе Пак, портпаролке Предсједника Србије Томислава Николића, у коме, на непримјерен начин, увредама и конструкцијама, покушава дисвалификовати Владику Григорија, приписујући му изјаве које Владика никад није изрекао.

Ово је други пут да из Кабинета Предсједника Србије Томислава Николића долазе неаргументоване оптужбе на рачун Владике Григорија, а да се при томе они који су кројили те оптужбе и конструкције нису потрудили ни да провјере шта је то стварно Владика Григорије причао на бесједи у цркви Светог Архангела Гаврила, 27. јула у Требињу. Да су се само мало потрудили, медијски савјетници Предсједника Србије, могли су на сајту Епархије захумско-херцеговачке чути, у аудио верзији, интегралну бесједу из које се јасно види и јасно чује да Владика није ни поменуо Томислава Николића.

Није нам јасно које је изворе за овакве неаргументоване нападе користио Кабинет Томислава Николића, односно портпаролка Предсједника Станислава Пак, и не желимо да вјерујемо да је посриједи кампања која се води из кабинета Предсједника Србије против Владике Григорија.

Владика Григорије у потпуности поштује сваку демократску изабрану власт, па тако и функцију коју у нашој отаџбини обавља Томислав Николић. Желимо да подсјетимо да је и недавни боравак Томислава Николића у Требињу такође искориштен за напад на Владику Григорија, због тога што га, како неки рекоше, није дочекао. Но, истина је да организатори Николићевог доласка у Требиње уопште нису позвали Владику да буде присутан том приликом.

Желимо још једном да истакнемо да Владика Григорије у потпуности уважава све демократски изабране функционере у Србији, да поштује вољу народа, али да не поштује подметања оних који би да призову сукоб, у овом случају Предсједника Николића и Владике Григорија, у који Владика Григорије, наравно, никада неће ући, ма колико неодмјерене биле оптужбе Николићевих савјетника.

Канцеларија Епископа захумско-херцеговачког и приморског г. Григорија

Извор: Епархија захумско-херцеговачка