Нова интернет презентација Епархије крушевачке

Са благословом Епископа крушевачког Господина Давида, урађен је нов, модеран, функционалан сајт Епархије крушевачке

Редизајнирани сајт је замишљен тако да са посетиоцима оствари комуникацију-интеракцију. Разумевајући време у коме живимо и распросрањеност и значај друштвених интернет мрежа, комуникација са посетиоцима сајта ће се одвијати преко facebook коментара на самом сајту, преко наше званичне facebook странице, twitter странице, и преко e-mail адресе. Сваку вест или догађај можете коментарисати, делити са својим пријатељима, давати сугестије (преко e-mail адресе или преко странице на facebook-у).

Поред ове предности, увели смо и опције разврставања вести, чланака, аудио и видео записа ради лакшег праћења догађаја на сајту. Такође, сваки догађај ће бити обележен и мапом тако да они који буду пожелели да посете неку цркву или манастир у нашој Епархији, лако ће се снаћи.

Догађаји и новости ће се налазити на насловној страници (картица „актуелно“), где можете пратити све што се дешава у Епархији а заслужује простор на сајту. Вести и текстови могу се пратити у посебним картицама.

Посебну пажњу смо посветили аудио записима нашег Епископа са одслужених Литургија, за Трпезама љубави, разговорима са верним народом, предавањима са  Преавославног богословског факултета... такође, нисмо запоставили ни беседе свештеника, предавања са часова Веронауке за одрасле, видео записима (који су спаковани на једну картицу и веома лако доступни за прегледавање) и осталим мултимедијалним фајловима. На сајту можете слушати православне радио станице наш избор духовне и традиционалне нардне музике.

Планови за будућност

Једна од одлика интернета је повезаност са свима који би могли да помогу још боље, квалитетније, ажурније обавештавање. Самим тим ћемо се трудити да се сајт наше Епархије повеже са свим релевантним сајтовима у нашој Епархији (градски портали, сајтови који се баве културом, традицијом, медијима...). Такође, планови су да свако намесништво има свој подсајт у оквиру сајта Епархије, те ће све информације из Аргијерејских намесништва које су вредне пажње да се нађу на сајту Епархије.

Презвитер Иван Цветковић, парох крушевачки
www.eparhijakrusevacka.com