Катастрофалне поплаве у Епархији зворничко-тузланској

У Брчком је дана 17.05.2014. године одржана ванредна сједница ВДС-а поводом катастрофалних поплава које су захватиле околину Брчко Дистрикта и остале градове и мјеста наше Eпархије, а у циљу прикупљања и достављања хране, воде за пиће и осталих потрепштина угроженом становништву.

У оквиру ВДС-а, ресор за харитативну дјелатност на челу са протејерејем-ставрофором Миодрагом Тошићем покренуо је хуманитарну акцију прикупљања помоћи. На радном састанку договорено је да се у наредном периоду свакодневно врши прикупљање помоћи у виду хране и одјеће, а дистрибуција у најугроженија мјеста ће се извршавати у договору са Цивилном заштитом Брчко Дистрикта као и са Црвеним крстом. Прве пошиљке првенствено са водом и хљебом ће већ сутра бити испоручене у тренутно најугроженија мјеста Бијељину и Шамац.

Архијерејско намјесништво дервентско покренуло је хуманитарну акцију прикупљања помоћи становницима у подручју која су угрожена поплавама.

Врши се прикупљање одјеће, обуће, постељине, ћебади, хране, воде, средстава за личну хигијену…

Регионални центар за добој и шамац је у дервенти, а помоћ можете донијети у Саборни храм у Дервенти или у парохијеске храмове Архијерејског намјесништва дервентског.

За све информације у вези са прикупљањем и складиштењем помоћи која је неопходна становништву у подручјима која су угрожена поплавама, потребно је обратити се надлежним свештеницима у парохијским храмовима.

Акција  прикупљања  помоћи  угроженим  од  клизишта  и поплава  у  Архијерејском  намјесништву  тузланском

Архијерејско намјесништво тузланско покренуло је хуманитарну акцију прикупљања помоћи становницима  која су угрожена поплавама и клизиштима.

Врши се прикупљање хране,  флаширане воде, одјеће, обуће, постељине, ћебади, хране, средстава за личну хигијену…

Помоћ можете донијети у просторије парохијеских храмова Архијерејског намјесништва тузланског.

За све информације у вези са прикупљањем и складиштењем помоћи која је неопходна становништву у подручјима која су угрожена поплавама и клизиштима потребно је обратити се надлежним свештеницима у парохијским храмовима.

Архијерејско намјесништво брчанско у оквиру рада Вјерског добротворног старатељства у  Брчком организује:

Хуманитарну акцију прикупљања основних потреба - намирница за све особе које се налазе на угроженим мјестима Епархије зворничко-тузланске услед насталих поплава.

При свакој православној цркви на простору Архијерејског намјесништва може се донијети помоћ у виду намирница као што су: вода, некварљива храна, млијеко, храна за бебе, памперси, затим основни одјевни дијелови гардеробе, сточна храна и сл.

Покажимо братску љубав једни према другима, јер само тако можемо творити милосрђе и чинити једну цјелину достојну да се назовемо дјеца божија сви  као браћа и сестре.

Извор: Епархија зворничко-тузланска