Извештај Студентског парламента о прикупљању помоћи

Извештај Студентског парламента о прикупљању помоћи
Извештај Студентског парламента о прикупљању помоћи
Извештај Студентског парламента о прикупљању помоћи
Извештај Студентског парламента о прикупљању помоћи

Као и претходних дана, наши студенти су узели учешћа у прикупљању најосновнијих потрепштина, како би помогли свима који су угрожени поплавама, које су задесиле нашу земљу. Помоћ је у зграду факултета долазила из Старог ДИФ-а, Одбора Српске напредне странке општине Нови Београд, удружења „Земун – мој град“, центра за донације Клиничког центра Србије, Правног и Машинског факултета Универзитета у Београду.

Током овог радног дана смо се трудили да на што ефикаснији и успешнији начин доставимо помоћ по Београду, али и по целој Србији и Босни и Херцеговини. Фудбалери из фудбалске секције факултета су нам помогли на тај начин што су извршили транспорт помоћи до Добоја. Такође смо успели да помоћ пошаљемо до Смедеревске Паланке, Крупња, Бајине Баште, Бијељине и Уба. Током читавог рада студенти су показали изузетну колегијалност и спремност за помоћ другима. Проблем који се јавио током данашњег дана био је тај што нам  је храна долазила у много мањим количинама него претходних дана. У данашњем раду нам је помогао игуман манастира Драганац ( епархија рашко-призренска) отац Иларион. Он је развозио помоћ као и наше студенте на места где је била потребна помоћ, такође је посетио неколико стационара и својим речима пружио утеху нашем страдалном народу.

Зато апелујемо на све људе добре воље који желе и који могу да помогну свом народу, да нам је примарна ствар у сакупљању помоћи овог дана била храна, а исто ће највероватније важити и за сутра.

Све студенте нашег, али и других факултета, позивамо да и у сутрашњем дану будемо уз свој народ и да се, као и ранијих дана, окупимо у 10 часова учионици број 5, и да поново покажемо несебичну љубав, и то да и даље живимо као ранохришћанске заједнице о којима сведочи Свети aпостол Павле, говорећи да су живели као једно срце и једна душа.

Извор: ПБФ