Стање у Епархији бихаћко-петровачкој

Стање у Епархији бихаћко-петровачкој
Стање у Епархији бихаћко-петровачкој
Стање у Епархији бихаћко-петровачкој
Стање у Епархији бихаћко-петровачкој

Стравично невријеме које је погодило велики дио Републике Српске и Федерације Босне и Херцеговине није било великог интензитета на нашој парохији као у другим дијеловима наше земље. Излијевања потока и мањих ријека било је у више мјеста као што су  Козица, Батковци и Копривна. Најтеже стање је било у селу Копривна прилоком излијевања ријеке Сане.

На великом пространству копривљанског поља учињена је велика материјална штета на усјевима, који су тотално уништени. Двије куће су се нашле на удару воде, а једна је породична кућа нашег студента Војислава Васиљевића. Брзом интервенцијом мјештана и домаћина евакуисана је живина и стока из стаје, око куће је опасан зид са врећама од пијеска те се кућа осигурала од сугурног плављења. Није било већих проблема нити угрожавања људских живота.

Обилне падавине проузроковале су излијевање велике количине воде у Крњеуши. Поплављене су двије куће и више економских објеката. Није било жртава али је причињена материјална штета. Вода још увјек надолази, а тренутно се ради на прокопавању преливног канала према Рисовцу да би се спречило даље подизање нивоа воде. Ни најстарији мјештани не сјећају се да је икада било овакво стање. Приносимо молитве Господу да пошаље своју заштиту не само нама овдје него и свим угроженима.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка