Епархија зворничко-тузланска: Саопштење

Поштованa браћо и сестре, прије свега, све вас срдачно поздрављам. Данас смо обишли Шамац и Добој и управо смо се вратили са терена. Успут смо гледали и видјели стравичне посљедице поплава како у самим градовима Добоју и Шамцу, тако исто и цијелим током путовања од Шамца до Добоја и назад.

Посљедице ових поплава су у историји незапамћене и катастрофалне.  Апелујемо на све и позивамо све, помозите Шамац и Добој. Апелујемо, спасимо Шамац, апелујемо на Владу Републике Српске, Савјет министара БиХ, на међународне хуманитарне организације, помозите и спасите Шамац. Позивамо и апелујемо да у овом тешком тренутку у историји градова Шамца и Добоја помогнете у невољи.

Посебно апелујемо на локалне органе власти да учине све да становништво ових општина пострадало од поплава практично осјети и види њихову бригу за сваког човјека, без разлике на политичку, националну и вјерску припадност.

Исто тако апелујемо на сво свештенство наше Епархије, све грађане, вјернике, и оне који се другачије осјећају, помозите Шамац и Добој у овоме тренутку. Позивамо и апелујемо на све наше епархиоте расељене широм свијета и радно ангажоване у Европи, Сјеверној и Јужној Амерци, Русији, Африци и Аустралији, помозите да обновимо нашу Епархију, наше парохије, односно градове и села, куће, школе, болнице и домове здравља, цркве и манастире. 

Нека наша слога, јединство и доброта, вјера и љубав, побједе и ова искушења. Ово је уистину масовно и трагично страдање народа наше Епархије, незапамћено у њеној историји. Свима који су до сада помогли захваљујемо, и молимо да обнављамо нашу Епархију, што је трајна обавеза свих нас. Вашу помоћ можете слати ако је роба, преко црквених општина и парохија, а донације у новцу на број Хуманитарног жиро рачуна отвореног у Павловић Банци:

1) км: 554-001-00004739-26 
2) девизни: 554-780-000850-01-41

Обавезно навести ПОМОЋ ЖРТВАМА ПОПЛАВА.

Хвала свима и нека је Бог на помоћи,

 + Епископ зворничко-тузлански
Хризостом

Бијељина, 25. мај 2014. године

Извор: Епархија зворничко-тузланска