Софија: Шест година рада званичног сајта Бугарске Цркве

Јуна 19, 2015,  званични сајт Светог Синода Бугарске Православне Цркве – Бугарске Патријаршије обележио је шест година свога рада. Свечаност је уприличена у салону Софијске Митрополије. Управо овде је пре шест година у присуству блаженопоч. Патријарха Максима и онда русенског Митрополита а садашњег Свјатејшег Патријарха Неофита и Светог Синода у пуном саставу, као и значајних представника ове Цркве из целе земље, мноштва мирјана и гостију, као и медија, - званично започео рад овог електронског медија Цркве.

Током ових година сајт се показао као првостепени извор информација о одлукама највиших црквених власти као и о црквеним догађањима по епархијама, и из целог правосланвог света. Често цитиран од стране медија других православних сестринских Цркава и такође световних медија, званични синодски сајт је доприносио учвршћењу православне мисије у савременом друштву.

Сајт Светог Синода доноси многе богословске радове и подробне новости, преко којих се сазнаје о догађањима у Цркви, али се пажња посвећује и проповедима. Доносе се и фотографије које прате те црквене манифестације, па се и преко њих стиче представа о црквеном животу. Сајт за себе наводи да овиме доприноси „духовном расту нашег народа“.

Данашњи руководилац сајта је Митрополит неврокопски Серафим.

Извор:Бугарска Патријаршија (с бугарског Р.Ракић)