Патријарх Кирил посетио храм Светог Григорија Паламе у Солуну

По окончању поклоничког пута у СветуГору, 29. маја 2016. године Свјатејши Патријарх московски и све Русије Кирил посетио је грчки град Солун.

У Саборном храму посвећеном светитељу Григорију Палами  у име Солунске митрополије Грчке Православне Цркве Свјатејшег Патријарха дочекао је Митрополит солунски Антим са генералним конзулом Руске Федерације у Солуну А. А. Поповим, свештенством и многобројним верницима. Патријарх Кирил је целивао мошти светог Григорија Палама које се налазе у овој цркви.

Предстојатеља Руске Цркве поздравио је солунски митрополит Антим. Након тога Свјатејши Патријарх се обратио Високопреосвећеном Митрополиту пригодним словом.

На крају своје посете овом храму Патријарх руски је поклонио храму васкршње јаје и поздравио је вернике пасхалним поздравом на грчком језику: „Христос васкресе!“ (Χριστός Ανέστη!).

Из саборног храма Св. Григорија Паламе Патријарх Кирил се упутио за аеродром у Солуну, где га је сачекао заменик министра спољних послова Грчке Јоанис Аманатидис. Из Грчке је Свјатејши Патријарх московски отпутовао у Москву.

Извор: Патриархиа.ру (превод – Информативна служба СПЦ)