Помоћ вернима парохије у Голубићу

Помоћ вернима парохије у Голубићу
Помоћ вернима парохије у Голубићу
Помоћ вернима парохије у Голубићу
Помоћ вернима парохије у Голубићу

Његово Преосвештенство Епископ далматински г. Фотије служио је у недељу, 2. октобра 2016. године, свету архијерејску Литургију у Голубићу. Верни народ овог краја окупио се у обновљеном храму Светог архиђакона Стефана да би у заједничкој молитви заблагодарили Господу.

-Хвала Богу што је ова дивна црква обновљена, осликана и украшена да би нас духовно окрепљивала. Управо то је смисао обнове свих цркава, да нас, људе, који смо храмови Духа Светога, обнови и пмогне нам да постанемо боголика бића, рекао је епископ Фотије.

-Данашње свето Јеванђеље казује нам шта је суштина закона Божијега; да задобијемо љубав према Богу и према ближњима. Постоје многи степени љубави, од телесне љубави коју осећамо према својој породици и пријатељима, до духовне љубави која је благодат Духа Светога. Иако није савршена, телесна љубав је добра, јер је она темељ за духовну љубав која нас приводи Богу и Царству Небеском. Нама је лакше да схватимо ову прву врсту љубави, али само кроз савршену љубав можемо сазнати тајну Богопостојања и на тај начин разумети друге људе као своју браћу и сестре у Христу, поручио је Владика и додао:

-Филозофија крста је у темељу наше вере и она нам налаже да приносимо себе на жртву ради ближњега. Ова жртва почиње у породици, бригом о деци и старима, а наставља се бригом о сиромашнима и немоћнима. Само ако тако живимо Христос ће нас препознати као своје истинске слуге и задобићемо Његову љубав. Људи који су напустили филозофију крста и живе само да би себи удовољили, притом чинећи другима зло, уствари су трагичари, јер ће доћи време када ће свако од нас морати да положи рачуне на Страшном суду.

Након свете Литургије епископ Фотије, у пратњи оца Саве Мајсторовића и ђакона Миленка Лошића, обишао је парохијане у Голубићу и поделио пакете хуманитарне помоћи.

Извор: Епархија далматинска