Деца певају за децу - помозимо Тиршовој!

Деца певају за децу - помозимо Тиршовој!
Деца певају за децу - помозимо Тиршовој!
Деца певају за децу - помозимо Тиршовој!
Деца певају за децу - помозимо Тиршовој!

На иницијативу и уз благослов Његовог Преосвештенства Епископа аустријско-швајцарског г. Андреја, 10. децембра 2016. године одржан је хуманитарни концерт хорова Деца певају за децу - помозимо Тиршовој у препуној сали Цркве Рођења Пресвете Богородице у Бечу.

Наступили су: хор Звездице из Лесковца, Мали хор Просвјете, као и Дечји и Мешовити хор СПЦО Свети Сава. Присутне је у име Његовог Преосвештенства Епископа аустријско-швајцарског г. Андреја поздравио отац Петар Панић, старешина цркве Рођења Пресвете Богородице у Бечу, а кроз програм окупљене је водио проф. Срђан Мијалковић, председник СПКД „Просвјета“ који је у име организатора захвалио свима који су учествовали и приложили помоћ, а посебно преосвећеном епископу Андреју на иницијативи. Осим тога, пренео је присутнима захвалност тима Универзитетске дечје клинике Тиршова из Београда на овој акцији. Представљене су и сјајне диригенткиње, педагози хорова који су учествовали: Вера Симић - Просвјетин мали хор, Јелена Цветковић Црвеница - Звездице и Бисерка Васић - Дечји и Мешовити хор СПЦО.

Концерту су присуствовали гђа Тања Сантрач и г. Бојан Стојановић, представници Амбасаде Републике Србије у Аустрији, свештенство, истакнути српски интелектуалци, чланови „Просвјете“ и многобројни грађани.

Концерт представља почетак акције помоћи овој медицинској установи, а сва прикупљена средства су намењена побољшању услова лечења деце. Прилози са концерта су непосредно после концерта предати благајни Црквене општине Светог Саве у Бечу, као носиоцу целокупне добротворне акције, која ће се наставити током следећег полугодишта.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска