Епископ Силуан посетио манастир Илајн

Епископ Силуан посетио манастир Илајн
Епископ Силуан посетио манастир Илајн
Епископ Силуан посетио манастир Илајн
Епископ Силуан посетио манастир Илајн

Епископ аустралијско-новозеландски г. Силуан посетио је у Томину недељу манастир Светог Саве у Илајну. Време проведено у овом најстаријем српском манастиру на Петом континенту, Владика је искористио за богослужење, молитву, али и духовну смотру монашке заједнице. Одржано је више састанака и разговора са монасима и монахињама где је разматрано шта је до сада постигнуто у духовном препороду манастира Светог Саве, али и који су приоритети и даљи планови на најважнијем духовном задатку опоравка српских манастира.

Уз једнодушну подршку монаштва закључено је да се са духовном и материјалном обновом манастира и повратак молитвеном поретку мора наставити како би овај манастир засијао новим сјајем.

Владика Силуан је, у склопу духовне бриге за Богом му поверено монаштво, посетио тешко оболелог архиђакона Викентија (Вујовића), који је смештен на геријатријском одељењу старачког дома у оближњем Балану. Иако немоћан у својој болести отац Викентије се крепког духа обрадовао посети свог Епископа интересујући се, између осталог и о манастирским пословима и стању у манастиру.

Осим ових Епископ је имао још неколико пријема свештенства и верног народа из мелбурнског намесништва у Епископској резиденцији манастира Светог Саве. На овим састанцима разматрани су текући проблеми у намесништву, али и важне теме за духовни живот верног народа у Аустралији.

Помоливши се Пресветој Богородици Тројеручици, игуманији свих манастира Митрополије аустралијско-новозеландске, и моштима Преподобног Никанора, помиритеља Срба у Аустралији, Епископ се опростио од братије Илајнског манастира пред свој пут на Свети Архијерејски Сабор у Београду.

Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска