Епископ Силуан посетио Хобарт на Тасманији

Епископ Силуан посетио Хобарт на Тасманији
Епископ Силуан посетио Хобарт на Тасманији
Епископ Силуан посетио Хобарт на Тасманији
Епископ Силуан посетио Хобарт на Тасманији

Од 23. до 25. септембра 2017. године, Епископ аустралијско-новозеландски г. Силуан посетио је парохију и храм Воздвижења Часног Крста у Хобарту. Овај храм је познат по својој специфичности јер је под јурисдикцијом Руске Заграничне Цркве, а богослужбено је место у којем се Богу моли и српски народ Тасманије.

Уочи недељне Литургије вечерњу је, уз присуство епископа Силуана, служио архимандрит Петар, сабрат манастира у Илајну. После вечерње одслужен је помен покојном Живомиру, дугогодишњем парохијанину ове парохије. Затим је владика Силуан упознао присутне парохијане и разговарао са њима о животу у главном граду Тасманије.

У недељу, 24. септембра 2017. године, владика Силуан је служио свету архијерејску Литургију, уз саслужење архимандрита Петра, у храму препуном верника - Срба, Руса, Аустралијанаца, Грка и Румуна. Епископ Силуан је беседио на јеванђеоску тему уједно говорећи о тешкоћама и искушењима са којима се хишћани сусрећу у модерном свету, као и неопходности очувања чистоте православне вере која једина осмишљава целокупан наш живот и даје неопходну сигурност и здравље породици као основној ћелији друштва.

На крају Литургије, после славске литије, преломљен је славски колач и припремљена трпеза љубави у чему су учествовали сви парохијани ове парохије.

У поподневним часовима епископ Силуан је у пратњи надлежног грчког пароха у Хобарту, посетио храм Свете Тројице који припада Васељенској Патријаршији. 

У понедељак ујутро, прва посета српског архијереја Хобарту је завршена одласком за Мелбурн и манастир Светог Саве у Илајну.

Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска