Састанак свештенства Митрополије дабробосанске

Састанак свештенства Митрополије дабробосанске
Састанак свештенства Митрополије дабробосанске
Састанак свештенства Митрополије дабробосанске
Састанак свештенства Митрополије дабробосанске

Његово Високопреосвештенство Митрополит дабробосански г. Хризостом одржао је 25. септембра 2017. године у Палама први братски састанак са монаштвом,с вештенством и ђаконима повјерене му Митрополије дабробосанске.

Митрополит је дочекан испред храма Успења Пресвете Богородице од стране архијерејског намјесника сарајевског протојереја-ставрофора Миомира Зекића, а затим су сви клирици Митрополије пришли да узму благослов од надлежног архијереја. Високопреосвећени г. Хризостом се затим упутио у храм да заблагодари Господу заједно са својим свештенством. Радни дио братског састанка одржан је у просторијама Црквене општине Пале гдје митрополит Хризостом поздравио све присутне клирике бираним ријечима:

-Свјестан сам да је ова Епархија много пострадала у претходном рату, као и друге, али то не треба да нас обесхрабри - напротив, треба да нас стимулише да још више и боље радимо да обновимо Митрополију као што је радио и мој предходник митрополит Николај. Ова Митрополија је увијек имала најугледније свештенство наше Цркве које је било у сваком погледу изузетно. Углед ове Митрополије је тако велики и значајан и грађен је од свештенства, митрополита мојих претходника који су својим примјером добрих и честитих архијереја заслужили да их се увијек сјећамо и да им захваљујемо. Хоћу да вас позовем да наставимо стазама својих претходника, да сви заједно радимо на славу Божју, на радост и понос Цркве и нашег народа.

У наставку сабрања Митрополит се упознао са својим свештенством и монаштвом појединачно, веома стрпљиво слушајући њихове биографије и повјерене им службе у Митрополији. Митрополит Хризостом је као прави пастир повјереног му стада уз пуно љубави разговарао са својим свештенством о свим недоумицама и проблемима са којима се сусреће свештенство у својој свакодневној пастирској дјелатности и наговјестио велику бригу за мисијску дјелатност у Митрополији дабробосанској. Свештенство је веома живо и активно учествовало у току братског састанка као они који се брину за повјерене им душе.

протојереј Велимир Дивљановић

Извор: Митрополија дабробосанска