Норт Порт: У сусрет Богомладенцу

Норт Порт: У сусрет Богомладенцу
Норт Порт: У сусрет Богомладенцу
Норт Порт: У сусрет Богомладенцу
Норт Порт: У сусрет Богомладенцу

Година која је на измаку донела је нову радост, новог епископа, новог свештеника и нову наду за народ светосавски у Норт Порту. Благодарећи новом епископу Његовом Преосвештенству господину Иринеју, светосавска парохија у Норт Порту узраста. Преосвештени Владика Иринеј био је два пута у канонској посети парохији у Норт Порту, у фебруару и септембру 2017. године.

У свом првом доласку у Норт Порт осетио је љубав и топлину српског народа али и жељу да имају сталног свештеника. Убрзо након своје прве посете, владика Иринеј поставља јереја Александра Сашу Ђурђевића за пароха цркве Светог Саве у Норт Порту.

Народ и нови свештеник су засукали рукаве и прионули на посао како би се радови на цркви привели крају: уведена је струја, завршена је климатизација и тренутно се ради на постављању врата и против-пожарног аларма.

Велика радост за нашу парохију јесте покретање фолклорне групе и окупљање младих, који не само да уче традиционалне народне игре и песме, већ уче и српски језик и културу и веронауку.

Коло српских сестара вредно ради и припрема празничне трпезе након сваке свете Литургије.

Место где се народ окупља и разоноди је клуб за боћање, свакодневно је отворен, осим недеље, и сваке суботе се организује минипикник где народ припрема традиционална српска јела а приход од донација иде за завршетак цркве.

Управа ове светосавске парохије и народ су одлично организовани и улажу свесрдне напоре како би се у најскорије време запојала света Литургија у новој цркви. Оно што јесте најважније је да верни народ долази у великом броју на недељне Литургије и причешћује.

Зато на заласку године ове, желимо да вас подсетимо на дешавања у протеклој години али и на новембарска и децембарска Литургијска сабрања и молитословља. Идући у сусрет Богомладенцу Христу радујемо се новом лету Господњем и радосно вас поздрављамо:

Христос се роди! Ваистину се роди!

Извор: Епархија источноамеричка