Митрополит Хризостом освештао крст у Видрићима

Митрополит Хризостом освештао крст у Видрићима
Митрополит Хризостом освештао крст у Видрићима
Митрополит Хризостом освештао крст у Видрићима
Митрополит Хризостом освештао крст у Видрићима

У туристичком комплексу будућег етно села у Видрићима, код Сокоца, 27. децембра 2017. године Његово Високопреосвештенство Митрополит дабробосански г. Хризостом, уз саслужење бројног свештенства и у присуству представника јавног и политичког живота локалне заједнице, сусједних општина и Републике Српске и великог броја вјерника, осветио подигнути крст висине 12 и ширине 7 метара.

Приликом обраћања митрополит Хризостом је захвалио се свима који су дали допринос у изградњи овог знамења, које ће свједочити вјеру и жртву српског народа на овим просторима: -Од данас ово је свето мјесто, јер је Крст Господњи постављен и освећен да се пред њим молимо, да нас увијек окрепљује и оснажује. Крст је симбол побједе живота над смрћу и добра над злом и увијек треба да нам је подсјетник да се треба борити и са Крстом побјеђивати. Ко год прође овим путем сјетиће се Господа, Његовог страдања и жртве. Нека ово знамење буде опомена на братство и слогу, поручио је митрополит Хризостом.

Један од иницијатора ове идеје, Милан Јоловић, захвалио је у своје и у име инвеститора Милана Станојевића свима који су помогли да се отпочне изградња овог туристичког комплекса. -Захвалио бих свим појединцима, предузећима, установама и локалној заједници, који су нам дали велику подршку како би отпочели реализацију овог пројекта. Ово мјесто нас обавезује да и даље улажемо и градимо. Уз благослов нашег Високопреосвећеног Митрополита, на прољеће планирамо изградњу православне цркве, у руском стилу. Биће нам потребна како морална, тако и финансијска помоћ како би ово подручје постало туристички препознатљиво, истакао је Јоловић.

Православни крст, који је изграђен у руском стилу, краси Голо брдо надомак Видрића. У марту наредне године на поменутој локацији градиће се црква чији ће идејни творац такође бити архитекта Новица Мотика.

Извор: Митрополија дабробосанска