Зимска школа веронауке

Зимска школа веронауке
Зимска школа веронауке
Зимска школа веронауке
Зимска школа веронауке

Благодарећи Господу на неизмерним даровима и прослављајући све угоднике Његове, ученици веронауке су имали прилику да и на овој Зимској школи веронауке, четвртој по реду, присуствују разним активностима, радионицама и предавањима. Овогодишња Зимска школа веронауке, која се одржава на Златару, замишљена је под слоганом ,,Молитва - принос Богу“.

Велика радост је свакако што смо имали прилику да се дружимо са ђаконом Ненадом Ивановићем, који нас сваки пут, на оваквом виду едукације из Православне веронауке, увек обрадује својим присуством и душекорисним предавањем. Ђакон Ненад нам је овај пут причао о значају монаштва, као и о томе како једна особа постаје монах и активно учествује у молитвеном животу.

Зимска школа веронауке ове године, као и претходних, младим војницима Христовим, представља праву радост и срећу, будући да су деца на овај начин показала да се и у молитви приказује јединство и жртва за друге.

Захваљујемо се свима који су нам помогли да се Зимска школа веронауке организује и да се на најбољи могући начин покаже да је веронаука животни предмет у распореду часова. Неизмерну захвалност дугујемо директорици ОШ Ђура Јакшић Бранки Миланков из Српске Црње, која је подржала све активности из веронауке, излете и екскурзије, а све са једним циљем да млади људи схвате да је истина и живот једино у Господу.

вероучитељ Драган Стојишин

Извор: Епархија жичка