Владика Митрофан богослужио у Хамилтону

Владика Митрофан богослужио у Хамилтону
Владика Митрофан богослужио у Хамилтону
Владика Митрофан богослужио у Хамилтону
Владика Митрофан богослужио у Хамилтону

-Захваљујте Богу увек, чак кад вас невоље сустигну. Поучимо се примером из приче данашњег Светог Јеванђеља које је прочитано. Од десет губавих људи, које је Господ Исус Христос излечио од лепре, само је један дошао да се захвали Господу за своје исцелење и он беше туђин Самарјанин, речи су којим се присутним верницима Саборног храма Светог оца Николаја у Хамилтону обратио Епископ канадски др Митрофан.

Радост свих верника Саборног храма била је велика због доласка Епископ да би заједно у недељу 28. по Духовима, свечаним банкетом, обележили храмовну славу и узнели захвалне молитве небеском заштитнику Саборног храма Светом оцу Николају. Уз владику Митрофана саслуживали су свештеници Ђуро Самац, Стеван Стојсављевић, Милојко Димитрић, Љубомир Рајић и Милорад Делић и ђакон Александар Митровић.

Након свете Литургије и причешћа верника, прешло се у црквену салу где су кумови славља Бранко и Јадранка Бибић са фамилијом, а уз помоћ вредних чланица Кола српских сестара припремили свечани банкет. Након ломљења славског колача, кумства и части да буду домаћини за наредну храмовну славу примили су се Зоран и Весна Панкеричан.

Све присутне је поздравио председник Црквено-школске општине Мирослав Ћућуз и захвалио свима, најпре епископу Митрофану, свештенству, вредним сестрама, хору и свим подручним организацијама, браћи и сестрама који су на било који начин помогли рад и напредак наше црквене заједнице.

Извор: Епархија кандска