Билећа: Витлејемска пећина украсила основну школу

У школама у Српској завршена је настава у првом полугодишту. Свечаном приредбом ученици Основне школе Свети Сава у Билећи прославили су успешан завршетак првог полугодишта. Мале, али вредне, руке билећких основаца овогодишње празнике учиниле су посебним. У част најрадоснијем хришћанском празнику Божићу, израдили су Витлејемску пећину.

-Радили смо пећину три седмице. Био је то тимски рад, потрудили смо се да све битне елементе направимо, ту је звијезда, пећина, Марија, Јосиф и све је у духу Божића и празника, прича Милица Носовић, ученица осмог разреда, а њен школски колега Новак Уљаревић напомиње да се сређивало и школско двориште:-Нас неколико ученика смо радили око украса школе. Све је ручни рад, радили смо све од папира, радили смо неколико дана.

У украшавању школе и школског дворишта учествовали су сви - како ученици тако и наставници. На заједничко задовољство израдили су јединствен кутак. -Ученици ликовне секције су радили разним материјалима уз моју помоћ, бојили смо и сијекли од стиропора и стиродура, правили смо фигуре Богородице, Светог Јосифа, поклоњење мудраца који доносе поклоне Христу, истиче Драго Вучић, наставник ликовне културе у Основној школи Свети Сава Билећа. 

Срђан Милошевић, вероучитељ у Основној школи Свети Сава, истиче значај Божићних празника: -Хтјели смо прије свега да пренесемо радост свима млађима и старима, да се порадују и да идемо у сусрет Божића. Мир Божији, Христос се роди.

Извор: РТРС, eparhija-zahumskohercegovacka.com