Најављен Међународни форум младих

У Риму ће се од 18. до 22. јуна одржати Међународни форум младих с циљем прихватања и провођења у живот закључака недавно одржаног Синода.

У светлу последњег Бискупског синода о младима, вери и разлучивању звања, као и предстојећега Светског сусрета младих у Панами, ватикански Дикастериј за лаике, породицу и живот најавио је да ће се у јуну у Риму одржати Међународни форум младих. Циљ Форума биће прихватање, на међународном нивоу, подстицаја недавно одржаног Синода, посебно полазећи од завршног документа, као и од претпостављеног постсинодског документа који ће до тада Папа највероватније већ објавити.

На учешће су позвани млади који ће представљати бискупске конференције и главне црквене покрете и заједнице. Секретар Дикастерија за лаике, породицу и живот казао је да су последњих месеци много енергије уложили у припрему Светског сусрета младих, но њихов је посебан интерес и даље прихватање и провођење у живот закључака Синода у пастирском раду с младима. Међународни форум младих, који ће се одржати у Риму од 18. до 22. јуна ове године, биће организован према моделу који је већ развијен у Дикастерију, односно по узору на Папско веће за лаике.

Секретар је додао да документи често остају у фијоци, па се морамо побринути да не разочарамо младе, јер они чекају да и ми учинимо нешто конкретно за њих, да створимо просторе за њихову сарадњу у Цркви. У том смислу, овај међународни форум сигурно ће бити прилика да дамо реч младима и чујемо шта они могу учинити у својим земљама, бискупијама и покретима којима припадају – рекао је секретар Дикастерија за лаике, породицу и живот.

Извор: Vatican News (са енглеског Инфо служба СПЦ)